T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, 15. Yüzyılda Edirnekâri ustalarının kullandığı ve zamanla ortadan kaybolan Edirne Kırmızısının yeniden günümüz değerlerine kazandırılması amacıyla Trakya Tarımsal Araştırma arazisinde Edirne Kırmızısı bitkisi tohumu ekim etkinliğine katıldı.
Trakya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak çalışması ile oluşturulan proje ile Muhteşem Edirne Kırmızısının tohumları Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ilgili kurum müdürlerinin katılımları ile toprakla buluştu. Tohumdan üretimine, motiflerde kullanılmasına kadar geniş çaplı Ar-Ge çalışmaları yapılarak “ Rumeli Kültür Sanat Akademisi’nin “ üzerinde çalışmalarını özenle sürdüreceği en önemli tarihi değerlerimizden biri de bugün tohumu toprağa atılan dillere destan olmuş “Edirne Kırmızısı” tarihi ve kültürel değerlerimiz arasındaki yerini yeniden alacak.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Geçmişin hatırasında kalan Edirne Kırmızı artık yeniden canlanacak. Bugün burada ekeceğimiz tohumlarla önümüzdeki yıllardan itibaren burada yeniden canlanacak. Bu çerçevede Trakya Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile işbirliği içeresindeyiz. Bütün bu çabaları ve gayreti bir araya getirmek suretiyle Türk kültürünün bir motifi olarak Edirne Kırmızısını ortaya koyacağız. Yaygın bir kullanımı olacak ve içeresinde kimyasal bir ürün olmayan bu kök boya uygulaması el sanatları ve süsleme sanatlarında kullanılabilecek. Edirne Kırmızısı geçmişimizin bir parçasıydı ve yok olmuştu uzunca bir zamandan bu yana tekrar canlandırmak için çalışmalar yaptık ve önümüzdeki dönemle uygulamaya geçecek. Bu nedenle çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından tohumlar toprakla buluşurken Edirne Valisi Ekrem Canalp’ta ekim yapılan alanda kurulan ve uygulamalı olarak kök boya yapılan kazanların başına geçerek ürünleri inceledi.